Klatrer opp på listene:

En pageturner fra Kreta ligger an til å bli sommerens store bestselger

En pageturner fra Kreta er i ferd med å bli årets store sommerbok. Dette er definitivt en roman for alle som likte "Øya" av Victoria Hislop. Eller for alle som planlegger å legge sommerferien sin til sjarmerende Kreta. Foto: Daan-Huttinga/Unsplash

Øyas hemmelighet er sommerens perfekte strandlektyre – en spennende historie fra Kreta med en god dose kjærlighet og dramatikk.

Hellas, hemmeligheter og en god dose kjærlighet – kan det bli bedre? Denne romanen er definitivt noe for alle som likte Lucinda Rileys Helenas hemmelighet og Victoria Hislops Øya.

Øyas hemmelighet kom rett ut i pocket, og har derfor en spesielt god pris. Her kan du kjøpe den for 179,- . Oversetter er Solveig Moen Rusten.

Romanen er basert på historiske hendelser, og inspirasjonen til boken fikk forfatteren da hun jobbet i hagen i sommerhuset på Kreta og plutselig fant et maskingevær som viste seg å stamme fra andre verdenskrig.

Forrige uke debuterte Øyas hemmelighet på pocketlista her i Norge. Men det er ikke bare her til lands den har mange lesere, den har også solgt over hundre tusen eksemplarer i Storbritannia.

En hemmelig fortid

Hele livet har Angie vært nysgjerrig på morens hemmelige fortid. Når hun nå er i gang med å planlegge bryllup, har hun en sterk trang til å besøke den avsidesliggende landsbyen på Kreta der moren hennes vokste opp.

Angies gamle bestemor tar imot henne med åpne armer. Tiden er inne for å lette sitt hjerte og fortelle den historien som hun ellers ville ha tatt med seg i graven.

Dette er historien om nazistenes okkupasjon av Kreta under andre verdenskrig – en fortelling om grusomheter, om mot og om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine.

Og det er fortellingen om bitre hemmeligheter som splittet en familie, og om tre kvinner som kommer sammen for å lege de sårene som har ødelagt to generasjoner.

Ferdig lest? Fortvil ikke..

Patricia Wilson har allerede gitt ut en ny roman – den kommer på norsk neste år og har handling fra Rhodos.

Les også

Bestselger-forfatteren på Norges-besøk

Sommerprat med Sarah Jio

Maria Myrvoll
Maria er markedssjef for oversatte bøker hos Cappelen Damm.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *