Bli med til Barcelona:

Bøkene som gir deg Barcelona-stemning

jordens arvingerjordens arvinger
Jordens arvinger, publisert i Danmark 15. juni 2017, solgte på bare to uker tid over 20 000 eksemplarer og gikk rett inn på bestselgerlistene. Nå er oppfølgeren til Havets katedral til salgs i Norge. Drøm deg bort til storbyen Barcelona, byen som aldri går av mote, i disse seks bøkene.

Med disse bøkene blir du sendt rett til den episke storbyen. Fascinerende beskrivelser av byen, spenning, mote og underholdning er nøkkelord for disse bøkene som har handling i Barcelona.

Oppfølgeren til storsuksessen Havets katedral

jordens arvinger
For 10 år siden tok Ildefonso Falcones verden med storm med debutromanen Havets katedral. I oppfølgeren Jordens arvinger, tar Falcones oss igjen med til det fargerike og dramatiske Barcelona på 1300-tallet. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Barcelona går aldri av moten! I Jordens arvinger tar Falcones deg med til Barcelona på 1387-tallet: Klokkene ringer i alle byens kirketårn, og folk stimler sammen for å se hva som skjer. I folkemengden befinner Arnau Estanyol seg, sammen med 12-årige Hugo Llor, som Arnau har tatt under sine vinger. Arnau har jobbet seg opp til å bli en av byens mest ansette menn, og han har hjulpet Hugo til å få arbeid ved et byens store skipsverft.

Klokkene, som varslet kongens død, varslet også starten på en ny og vanskelig tid for byens borgere, og det går ikke mange dager før det nye regimet får skjebnesvangre konsekvenser for Arnau og Hugo.

Beskrivelse av Barcelona på 1300-tallet

Falcones Havets katedral
(Terning 6) «En medrivende og fantastisk bok.» (Svend E. Hansen, Østlands-posten). Kjøp bestselgeren Havets Katedral hvor handlingen er fra Barcelona på Cappelendamm.no.

Havets katedral gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet og byggingen av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn.

Vente på Robert Capa er en intens roman om kjærlighet, krig og kunst – og en hyllest til dem som risikerer livet for å dokumentere historiens omveltende øyeblikk. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

En vakker fortelling fra prisbelønte Susana Forte

Gjennom den prisbelønte forfatterinnens Susana Fortes penn, får Gerda Taro og Robert Capa det grundige portrettet de fortjener. Handlingen er lagt til 1930-årenes Paris, der det oppstår et lidenskapelig forhold mellom fotografen André og den unge polsk-jødiske kvinnen Gerta. André kjemper for å få fotfeste som fotograf, men det er først da Gerta oppnevner seg som hans manager at karrieren skyter fart. Et ledd i omskapingen av André, fra anonymitet til verdensberømmelse,er et navnebytte: Robert Capa blir født. De reiser til Spania for å dokumenterer den spanske borgerkrigen. Der oppsøker de fronten og utfordrer alle sikkerhetshensyn – også i forhold til kjærligheten.

Skreddersydde drømmer
Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Underholdende roman om mote og sosiale motsetninger i Barcelona

Skreddersydde drømmer er en underholdende roman om mote og glamour, kjærlighet og sjalusi, rikdom og nød, politikk og historie.

Barcelona, 1917: Den vakre Laia begynner som ekspeditrise i tekstilforretningen Santa Eulalia der moren er syerske. Laia blir fascinert av de luksuriøse stoffene og vakre klærne – og av den elegante Roser. Rosers bror Andreu, som overtar motehuset etter farens død, ønsker å forandre den tradisjonsrike familiebedriften til Spanias første moderne motehus. Til tross for alle sosiale motsetninger blir Laia venner med den privilegerte Roser. Men når de møter Ferran, motehusets karismatiske nye designer, endres livet til begge kvinnene.

Opprinnelse Dan Brown
Dan Brown er tilbake med en ny gåtekrim! Kjøp Opprinnelse på Cappelendamm.no.

Ny Robert Langdon-roman med handling i Barcelona!

Mesteren av gåtekrim, Dan Brown, er tilbake med en ny Robert Langdon-roman! I Opprinnelse fletter Dan Brown inn det som har blitt hans varemerke: koder, vitenskap, religion, historie, kunst og kultur, uten at det går på bekostning av spenningen!

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multimilliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål.

Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg. Men plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i kaos, og Kirsch’ oppdagelse er i ferd med å gå tapt for alltid.

Sammen med museumsdirektøren Ambra Vidal, som har jobbet nært med Kirsch om arrangementet, er Langdon tvunget til å forlate Bilbao. De flykter til Barcelona på en halsbrekkende jakt etter et kryptert passord som vil avdekke Kirsch’ hemmelighet.

Les også

Rekordstort førsteopplag og strålende anmeldelse av Dan Browns Opprinnelse

de døde dukkenes sommer
«(…)når det hele skjer i Barcelona, med kvinnehandel og innvandringskulturen som krydder, blir det brått litt heftigere. Troverdig er det også. En frisk debut dette.»- Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa. Kjøp boken De døde dukkenes sommer på Cappelendamm.no.

Spenning på høyt nivå for alle Barcelona-fans

De døde dukkenes sommer handler om Politimannen Héctor Salgado har vært suspendert en tid, men er nå tilbake i tjeneste ved politikammer i Barcelona. Han får i oppdrag å etterforske en tilsynelatende enkel sak: En tenåringsgutt fra overklassen har begått selvmord ved å kaste seg ut fra et takvindu. Men var det et selvmord? Salgado og hans kollega nøster opp tråder som fører tilbake til en sommer som alle har glemt, sommeren da lille Iris druknet. Effektiv og drivende spenning for alle Barcelona-fans!

Les også

Endelig i pocket:

3 romaner om ekteskapets utfordringer

Les også

Gripende roman fra kritikerroste Cohen:

«Sammen» er en episk kjærlighetshistorie om en hemmelighet du ikke ser komme