Slik beskriver Sarah Jio følelsen hun får av å lese

Å leseÅ lese
Sarah Jio har skrevet hele ni romaner som alle har blitt internasjonale bestselgere. Selv elsker hun å lese, gjerne på stranden.

- Å lese er det beste jeg vet, forteller den internasjonale bestselger-forfatteren Sarah Jio, som gjerne tilbringer lange ettermiddager på stranden med en god bok.

– Følelsen av å lese en bok er som å klatre inn i min egen lille koselige verden. Jeg har alltid følt det sånn siden jeg var ung, forteller Seattle-jenta.

Som tenåring bestemte hun seg for at om hun noen gang fikk sjansen til å skrive en bok, ville hun gjenskape den samme følelsen for leserne med historiene sine som hun fikk av å lese bøkene til den irske favorittforfatteren Maeve Binchy.

– Det var som å krype inn i en komfortabel og betryggende verden, forteller Jio.

Lange ettermiddager på stranden med en god bok

Forfatterdrømmen ble til virkelighet: Sarah Jio har skrevet hele ni romaner som alle har blitt bestselgere, og bøkene utgis i et trettitalls land. Hjem til deg er hennes syvende bok på norsk, etter For evig, Fioler i mars, God natt June, Morgengry, Frost i mai og Huset på stranden.

Flere av bøkene hennes kommer også i pocket og er perfekt sommerlesning for en dag eller uke på stranden.

– Når jeg tenker på sommer tenker jeg på fuglekvitter, rosévin og lange ettermiddager på stranden med en god bok og iskrem, forteller Jio.

Ønsker du å lese flere artikler, forfatterintervjuer og få boktips så meld deg på nyhetsbrev her!

Les også

Bestselger-forfatteren på Norges-besøk

Sommerprat med Sarah Jio

Les også

Boktips til sommerferien

Dette er sommerens beste bøker