Byens spor. Maj rett til topps på bestselgerlisten

Bokhøsten har fått en knallstart med mange bestelgere. Størst av dem alle hos både anmelderne og leserne er Lars Saabye Christensens «Byens spor. Maj». I dag føyk den rett til topps på bestselgerlistene.

Lars Saabye Christensens Byens spor - Maj er omfavnet av kritikerne og leserne. Den har allerede fått fire seksere og to femmere. I dag gikk den rett til topps på bestselgerlisten.

Dette er en jubelhøst for Lars Saabye Christensen. For to uker siden fikk han æres-Amanda for sine filmatiserte bøker, i går ble det kjent at han får Bjørg Vik-prisen for sine noveller og i dag gikk hans nye roman Byens spor. Maj rett til topps både på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur og for E-bøker.

«Spår en like stor suksess som Halvbroren»

Byens spor - Maj
Kjøp Byens spor – Maj, med rabatt på cappelendamm.no,

Byens spor. Maj har fått fantastiske kritikker og er elsket av dem som har lest den. Den har allerede fått fire seksere og to femmere av anmelderne og superlativene hagler: «Fabelaktig forfatter», «jeg spår en like stor suksess som Halvbroren», «litteraturens øverste klasse», «forfatteren på sitt beste».

Byens spor er en trilogi, og fjorårets bok Byens spor klatret i dag til 3. plass på pocketlisten.

Mengele Zoo-oppfølger tar Norge med storm

Forrige ukes nummer 1 på listen for skjønnlitteratur, Gert Nygårdshaugs Zoo Europa, måtte denne gang nøye seg med 3. plass. Den har også fått strålende kritikk, og mange mener som Sindre Hovdenakk i VG:«Mengele Zoo-oppfølger innfrir». Det er nå en voldsom mobilisering av gamle fans av Mengele Zoo som gjennom tidene har solgt over 250.000 eksemplarer. Nå har en ny pocketutgave av Mengele Zoo klatret til 7. plass på pocketlisten.

Hans Olav Lahlums Isbjørngåten inn på listen

Isbjørngåten av Hans Olav Lahlum har også rukket å få terningkast 6 i lanseringsuken og går rett inn på 12. plass på bestselgerlisten for skjønnlitteratur. Den ligger på plassen bak Karin Fossums Formørkelsen som også har fått fantastiske kritikker.

Lucinda Riley på vei mot 100 000

Suksessen vil ingen ende ta for Lucinda Riley. For femte uke på rad ligger Lucinda Rileys Perlesøsteren på førsteplass på pocketlisten. Den var vårens nest mest solgte roman her til lands, og pocketutgaven selger i rekordtempo. Alt tyder på at den vil nå 100.000 solgte totalt i løpet av året.

Factfulness – en joker i bokhøsten

Hans Rosling
Kjøp Factfulness på cappelendamm.no

På bestselgerlisten for generell litteratur er det mange gjengangere. Der ligger for eksempel to barne-fakta bøker for 7. uke på rad: Gårdsdyr – Klapp pelsen og hør dyrelydene og Dyreunger – Klapp pelsen og hør dyrelydene. Like interessant er det at Factfulness av Hans Rosling rykker rett inn på 7. plass. I disse Trump-tider er det en svært viktig bok om hvordan de fleste av oss feiltolker fakta og tror alt for negativt om utviklingen. Den var også Barack Obamas anbefalte sommerlesning: «hopeful book about the potential for human progress when we work off facts rather than our inherent biases.»

Rett bak Factfulness på en 9. plass debuterer  Carina Poulsens Tenk enkelt – også det i lanseringsuken. Det er en bok om hvordan du med enkle teknikker kan forenkle livsstilen din og organisere din «mentale innboks».

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *