Saras nøkkel-forfatteren med ny roman:

Dramatisk familieoppgjør i et flomrammet Paris

tatiana de rosnay regnvokterentatiana de rosnay regnvokteren
Handlingen i den nye romanen, Regnvokteren er satt til januar 2018 og en fiktiv oversvømmelse i Paris. Utrolig nok ble Paris utsatt for en oversvømmelse i januar i år. Men inspirasjonen til boken ligger langt tilbake.

Fire år etter forrige bokutgivelse er endelig forfatteren bak bestselgere som Bumerang og Saras nøkkel, tilbake med en ny, fengende roman.

Regnvokteren
Regnvokteren er en ny, sterk roman fra Tatiana de Rosnay. Forhåndsbestill boken som er ute i butikk 2. oktober på Cappelendamm.no.

Regnvokteren foregår i Paris, og er en ny, sterk roman fra de Rosnay om familiehemmeligheter og forsoning. Romanen er et familiedrama satt i et flomrammet Paris, der familien Malegarde er samlet for å feire farens 70-årsdag. Vannet stiger, og i takt med det også det psykologiske spenningsnivået i familien.

Familien Malegarde er samlet i Paris for å ferie faren Pauls 70-årsdag. I «Lysenes by» er det unntakstilstand, for Seinen går over sine bredder. Innestengt på hotellet trues også samholdet i familien og gammelt grums kommer til overflaten. Det tvinger dem til å konfrontere det uunngåelige.

Blant anmeldelsene Regnvokteren har fått i Frankrike lyder blant annet «Intens, skremmende og fascinerende» og «Tatiana de Rosnay har skrevet en umiddelbart fengslende roman…».

En av Frankrikes mest leste forfattere

Tatiana de Rosnay har skrevet 11 romaner, flere av dem store internasjonale bestselgere. I Frankrike er hun en av de mest leste forfatterne. I Norge har suksessromanen Saras nøkkel solgt i nesten 200 000 eksemplarer. Også Bumerang og Huset du elsket var bestselgere i Norge. Tatiana de Rosnay bor i Paris med hennes ektemann og deres to barn.

Saras nøkkel
Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. Kjøp Saras nøkkel på Cappelendamm.no.

I denne dype og intense roman om kjærlighet og forsoning viser Tatiana alle sine ferdigheter både som en utrolig historieforteller, men også som en ekte sjelesøker.

De Rosnay forteller til den amerikanske avisen St. Martins Press om inspirasjonen bak hennes nye roman, Regnvokteren.

– Jeg ønsket å skrive om en sønn som finner motet til å endelig snakke med sin skrantende far, om hvem han egentlig er. Jeg ønsket også å beskrive byen jeg elsker, byen jeg ble født i, Paris, oversvømmet av en katastrofal naturkatastrofe som veldig godt kunne skje i dag: at elven Seine sprengte bankene, forklarer de Rosnay.

Tospråklig

Tatiana de Rosnay er tospråklig, og skriver på begge språk. De første bøkene hennes ble skrevet på fransk, men Saras nøkkel, som ble utgitt i 2007 og var hennes store gjennombrudd også i Frankrike, ble skrevet på engelsk. Før hun begynner på en ny bok, vet hun aldri om den blir på fransk eller engelsk, og hun vet heller ikke om hun drømmer på fransk eller engelsk. Men uansett hvilket språk hun skriver eller drømmer på: Den franske dronningen av familiehemmeligheter har levert en ny, stor roman.

Les også

Falcones aktuell med ny Barcelona-roman:

Var du en av 6 millioner som leste Havets katedral? Venter du på denne?

Les også

Fra forfatteren av Alkymisten:

Bli med til det fargerike 70-tallet i ny roman fra Paulo Coelho