Ukas lesetips

Sterke skjebner, sterke følelser

lesetips den jeg var eliza grahamlesetips den jeg var eliza graham
Ukas lesetips er Den jeg var av Eliza Graham. Forfatteren skriver fram personer som er både sterke og hudløse på samme tid, og som vi ikke kan unngå å bli glad i.

Ukas lesetips er Eliza Grahams roman Den jeg var – en herlig blanding av historisk roman, skjebnedrama, kjærlighetsroman og mysterium.

Den jeg var er oversatt av Kurt Hanssen. Kjøp den på cappelendamm.no.

Er du på jakt etter en roman som har alt, må du ta en titt på Den jeg var av Eliza Graham. Den er en herlig blanding av historisk roman, skjebnedrama, kjærlighetsroman og mysterium.

Fortellinger fra andre verdenskrig slutter aldri å fascinere, samtidig som de minner oss på grusomheter som ikke må få lov til å gå i glemmeboken. Eliza Graham skriver fram personer som er både sterke og hudløse på samme tid, og som vi ikke kan unngå å bli glad i. Dessuten er det gamle herskapshuset Fairfleet i seg selv nesten en romankarakter – og et deilig sted å oppholde seg mens fantasien får fritt spillerom.

Eliza Graham skriver fram personer som er både sterke og hudløse på samme tid, og som vi ikke kan unngå å bli glad i.

Når man først begynner å lese Den jeg var, er den avhengighetsskapende, og man vil bare lese ett kapittel til, og ett kapittel til …

Den jeg var er en sidevender med mening

Rosamond har hele livet flyktet fra fortiden, og har skyldfølelse for ufrivillig å ha forårsaket morens død. Når jobben som sykepleier bringer henne tilbake til barndomshjemmet Fairfleet for å pleie en eldre mann, en flyktning fra andre verdenskrig, blir hun tvunget til å konfrontere spøkelsene som har hjemsøkt henne så lenge.

Pasienten, Benny Gault, kom til Fairfleet første gang i 1939, etter å ha flyktet fra nazi-Tyskland på et «kindertransport»-tog. Etter hvert som helsen svekkes, begynner han og Rosamond å betro seg til hverandre. Begge var svært glad i Rosamonds bestemor Harriet, og etter hvert som de lærer hverandre å kjenne, blir hemmeligheter avslørt og historien snudd på hodet.

⭐⭐⭐⭐⭐
«Jeg elsket virkelig denne boken. Den er velskrevet og grundig og holdt meg på tå hev. Det er en fortelling om seire og tap og om å akseptere at man må gi slipp.»
– leser på Goodreads.com

Les også: Seks medrivende romaner som varmer hjertet ditt i høst

Lesetipset: Den vakreste boken siden Kunsten å høre hjerteslag

Lesetipset: Sterkt og vakkert fra Paris under andre verdenskrig

 

 

 

Susanne Hartvåg
Jeg er markedssjef for krim og oversatt litteratur i Cappelen Damm. Jeg elsker når den rette boka treffer den rette leseren!
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *