Endelig i pocket:

3 romaner om ekteskapets utfordringer

Er du interessert i å lese om ekteskap og familierelasjoner, så er dette bøkene du bør ta en nærmere titt på. Felles for disse bøkene er at de handler om nære relasjoner og kjærlighet eller en skrantende kjærlighet mellom mennesker. (Foto: Unsplash).

I disse tre pocketbøkene finner du forskjellige historier knyttet til ekteskapet.

Blant disse utvalgte bøkene finner du en historie om en dysfunksjonell familie og sprekkene i et ekteskap, en krimroman om hvordan alle midler tas i bruk når kjærligheten skranter, en samtidshistorie om å gjøre en ny start i livet når din ektefelle forlater deg, samt andre aktuelle problemstillinger som alle reflekterer rundt ekteskapet.

Bånd – Et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie

bånd
Bånd er en liten, ubehagelig og veldig god roman om gammelt grums. Kjøp den i pocket på Cappelendamm.no.

Som så mange ekteskap har Vanda og Aldos vært gjenstand for krangler, slitasje og rutinenes nedbrytende kraft. Likevel har det overlevd. Eller det virker sånn. Bruddet i ekteskapet deres ligger langt tilbake i tid, men hvis man ser nærmere etter, er sprekkene og manglene åpenbare. Det er som en skjør vase som kan gå i stykker ved den minste berøring. Eller har det kanskje allerede gått i knas uten at noen vil innrømme det. Likte du Elena Ferrantes Svikne dagar, så vil du like denne.

«… den korteste, mest lavmælte og følelsesmessig sterkesteromanen fra Domenico Starnone.», skriver The New York Times under tittelen «Brennhet og skarp.»

«Bånd er puslespillaktig, arkitektonisk, en sinnrikt oppbygd roman», skriver The New Yorker.

Også i Norge har romanen til Starnone høstet gode kritikker. Bånd får terningkast fem av VGs anmelder og blir varmt anbefaling i Morgenbladet av forfatter Thomas Hylland Eriksen, som skriver:

«Lacci (Bånd) er et intenst kammerspill, møysommelig destillert som en single malt, en flis av en bok der det viktigste er det som forblir usagt i mellomrommene.»

Les også

Romanen "Bånd":

Om ekteskap og utroskap – og et hjem med en farlig, blå boks

Kjærlighet for voksne – Krim om ekteskapsproblemer

Kjærlighet for voksne  er en roman om ekteskap. Om hvem som ofrer mest i et forhold, om parforholdets vinnere og tapere, om lidenskap, sex og mord. Kjøp den i pocket på Cappelendamm.no.

Anna Ekbergs andre roman er nå ute i en billigere pocketversjon. Dette er krim fra kritikerroste forfattere om hvordan alle midler tas i bruk når kjærligheten skranter. De to forfatterne, Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich har begge gått gjennom skilsmisse og har hentet inspirasjon fra egne opplevelser.

– Vi ville bruke ekte følelser og hendelser i boken, dermed bruker vi følelser som vi selv har hatt, og det Christian går gjennom er ting som vi selv har vært gjennom. Så tilførte vi selvfølgelig et dryss fantasi over det, forklarer Weinreich.

Anbefalt av psykolog Catrin Sagen

Psykolog Catrin Sagen gir ofte ektepar råd i en samlivskrise. Hun har aldri før lest en krimbok om temaet, og sier til NRK:

– Forfatterne er gode til å skildre de ulike smertene i en skilsmisse.

Gjengangeren er også positive til boken og skriver i sin anmeldelse:

«Dette stoffet griper tak i de innerste, mest følsomme nervetråder – og er dermed noe mer enn en krimroman konstruert med kun et ytre sanseapparat.»

Boken handler om Christian og Leonora som lever det perfekte liv og har et godt ekteskap. De bor i et drømmehus med utsikt over Vejlefjord og sønnen deres er nettopp erklært frisk etter lang tids sykdom. Men så oppdager Leonora at mannen har en affære med en annen kvinne. Det snur opp ned på hennes oppfatning av ham, seg selv og livet deres sammen. Leonora innser at hun risikerer å bli forlatt, og hun tar en beslutning: Det skal ikke skje, uansett hvilke midler hun må ta i bruk.

Les også

Anna Ekbergs nye roman:

Bruker egne skilsmisser i krimroman om et samlivsbrudd

100 umistelige ting – Om en ny start etter en vanskelig skilsmisse

Dillon 100 umistelige ting
100 umistelige ting er en varm og oppmuntrende feelgood-roman om å gjøre en omstart i livet. Forhåndsbestill den på Cappelendamm.no.

«100 umistelige ting er en hjertevarm, håpefull, gjennomtenkt og rørende bok om å gi slipp på fortiden, ikke bekymre seg for fremtiden og gripe nåtiden med begge hender», skriver Beate Ellingsen om boken. Hun står bak bloggen Heartart.

– Finn de små øyeblikkene i livet hvor du stopper opp og kjenner at du er glad for å leve. En vakker solnedgang, en kopp med te eller gule støvler på et barn i en park. Det finnes vakre øyeblikk som gjør sjelen lykkelig overalt, og vi bør lære oss å sette pris på disse øyeblikkene. Ta et bilde med hjertet ditt og ikke med Instagram, sier Lucy Dillon, om feelgood-boken 100 umistelige ting, som handler om nettopp det å nyte livet her og nå.

Hovedpersonen i 100 umistelige ting, Gina, har vært gjennom en tøff tid og nå ønsker hun en ny start. I beste Kondo-stil bestemmer hun seg for å forenkle livet ved å gi bort alt hun eier, bortsett fra 100 ting som betyr noe spesielt for henne. Men så snart hun gir bort noe, ser hun at noe nytt dukker opp. Hun selger en sykkel … og får en hund. Og når ektemannen forlater henne, tar det ikke lang tid før hun blir forelsket igjen. Hun oppdager at når du har mistet nesten alt, forstår du hva som er viktig. Men spørsmålet er om det noen gang er det du forventer? 100 umistelige ting er en samtidshistorie det er lett å kjenne seg igjen i et univers som man ønsker å være en del av. 100 umistelige ting vant Romantic Novelists’ Association Contemporary Romantic Novel prize i 2015.

100 umistelige ting er i salg i pocket fra 25. oktober. Forhåndsbestill et eksemplar allerede nå.

Les også

– Jeg skal ha med meg Trikset i hjertet resten av livet. Jeg sier bare: les denne romanen!

Les også

Saras nøkkel-forfatteren med ny roman:

Dramatisk familieoppgjør i et flomrammet Paris