Der lyset slipper inn:

Den nye feelgood-dronningen er aktuell med ny roman i januar

Lucy DillonLucy Dillon
Lucy Dillons bok 100 umistelige ting, handler om å leve livet til det fulle. "Alle bør unne seg en Dillon med jevne mellomrom", skriver Litteraturmagazinet om boken, som har mottatt gode anmeldelser. I januar 2019 er Dillon tilbake med ny bok, Der lyset slipper inn. (Foto: Jonas Eng / Aftonbladet /IBL Bildbyrå / NTB scanpix)

Har du enda ikke kjennskap til Lucy Dillon? Liker du forfattere som Lucinda Riley og Jojo Moyes, så bør du absolutt sjekke ut Dillon, som sies å være den nye dronningen av feelgood-bøker.

Lucy Dillon
«Bittersøt og rørende», skriver Daily Mail om Lucy Dillons nye roman. Kjøp den på Cappelendamm.no.

I januar kommer den splitter nye boken til den britiske bestselgende forfatteren, Lucy Dillon, ut. Der lyset slipper inn er en inspirerende, livsbejaende roman som vil få deg til å se livet ditt med friske øyne.

Lucy Dillon
Alle fortjener en Dillon iblant! 100 umistelige ting er en varm og oppmuntrende feelgood-roman om å gjøre en omstart i livet. Kjøp den på Cappelendamm.no.

Lorna kommer tilbake til Longhampton for å oppfylle en drøm hun har hatt lenge, men hun vet at det er noen spøkelser hun må begrave. Det var i Longhampton at familien hennes gikk i oppløsning, det var her frykten hennes slo rot og hvor hennes hemmelige, kompliserte kjærlighetsforhold startet. Det er ikke akkurat noen ny start.

Lucy Dillon
På kort tid klarer Rachel Fielding å miste sin glamorøse pr-jobb, attraktive kjæreste og sin trendy leilighet i London sentrum for så å få en uventet beskjed om at hun har arvet sin tantes hus på landet, hennes border collie og en kennel full av hjemløse hunder. Kjøp Dillons første bok på Cappelendamm.no.

Og akkurat nå, med nøklene til byens galleri i hånden, føler Lorna seg omtrent så modig som den lille dachsen som skjelver ved siden av henne.

Men etter hvert som Lorna åpner hjertet for gamle og nye venner, konfronterer harde sannheter og nye løfter, skjer overraskende ting rundt galleriet. Ikke en gang Lorna kunne ha forutsett lyset det slipper inn i livet hennes.

Gode anmeldelser

Nok en gang klarer Lucy Dillon å forføre leseren, og boken har allerede fått gode anmeldelser ute i verden.

På bloggen reabookreview.blogspot.com hylles både den nye boken og forfatterskapet til Lucy Dillon:

«Jeg nøt Der lyset slipper inn. Det er to veldig gripende kapitler i denne boken som ble laget så ømt at jeg fikk klump i halsen.»

I bloggen http://www.bookaholicconfessions.co.uk skrives det at bloggeren elsker alt ved boken:

«Jeg elsket måten historien utviklet seg og karakterene utviklet seg. Vi lærer så mye mer om Joyce, og jeg lærte å like henne raskt.»

Prisvinnende forfatter

Tidligere har Dillon gitt ut bøkene Ensomme hjerter og hjemløse hunder og 100 umistelige ting, som hun også har mottatt priser for.

For 100 umistelige ting vant Dillon prisen Romantic Novelists’ Association Contemporary Romantic Novel prize i 2015, mens hun for Ensomme hjerter og hjemløse hunder vant prisen Romantic Novel of the Year Award i 2010.

Savnet menneskelig kontakt

Den nye dronningen av feelgood-bøker, Lucy Dillon, har en klar formening om hvorfor akkurat denne sjangeren er så populær blant mange lesere.

– Jeg tror at lesere liker feelgood-sjangeren fordi vi konstant er koblet til sosiale medier, noe som kan føles ensomt til tider. Vi handler klær på nettet, isolerer oss med musikk på ørene på T-banen og går på treningssenter istedenfor å delta i en lagsport. Vi lever i en verden hvor man ikke har møtt naboen sin, men man vet hva en totalt fremmed har hatt til lunsj via Instagram, forteller den britiske forfatteren.

Det var slike tanker som gjorde at Dillon skapte sitt eget univers, nemlig byen Longhampton, hvor lokal identitet og varme er nøkkelord.

– Som forfatter jobber jeg mye alene, og kjente omtrent ingen her hvor jeg bor, frem til jeg begynte å gå tur med hunden i nabolaget. Folk som lufter hunden stopper opp for å slå av en prat, og naboene begynte å ta vare på meg. Det var slik jeg skapte byen Longhampton, hvor alle mine romaner finner sted. Her bryr innbyggerne seg om hverandre og ekte kontakt skapes, forklarer Dillon.

Les også

Den nye feelgood-dronning:

Blir inspirert til en ny begynnelse med Lucy Dillons 100 umistelige ting