Ukas dikt fra Mørkt kvadrat av Tone Hødnebø

Ukas dikt er av Tone Hødnebø, som er årets festpoet under Poesifest i morgen 17. november. Diktet er hentet fra samlingen Mørkt kvadrat som kom ut i 1994. Foto: Teddy Kelley.

I morgen er det Poesifest i Cappelen Damm-huset. Vi feirer anledningen med et kort dikt av festpoeten Tone Hødnebø fra samlingen Mørkt kvadrat som kom ut i 1994.

Klikk her for å se mer informasjon om Poesifest.

Morgendagens Poesifest blir en storslått feiring av poesien med flere av landets fremste poeter og gjendiktere. På scenen vil du se Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg, Amalie Kasin Lerstang, Sarah Zahid, Sonja Nyegaard, Tine-Jarmila Sir, Helene Imislund, Linda Klakken, Cathrine Strøm, Amund Maarud, Unnveig Aas, Roger Græsberg, Ellen Engelstad – og årets festpoet: Tone Hødnebø.

Årets festpoet

Som festpoet vil Tone Hødnebø holde prologen til festen. Hødnebø (f. 1962) er oppvokst i Tønsberg og bosatt i Oslo, og debuterte i 1989 med diktsamlingen Larm. Til sammen har hun utgitt seks kritikerroste diktsamlinger, en poetikk, samt gjendiktninger av Emily Dickinson og Anne Carson. I diktene hennes kombineres et stort alvor med en leken og undersøkende holdning til det å være menneske i verden. Hødnebøs dikt forener stor følsomhet med klar tenkeevne, ømhet med fantasi, presisjon med ekspansjon, kjølig ettertanke med akutt viktighet.

Ukas dikt er hentet fra samlingen Mørkt kvadrat som Tone Hødnebø ga ut i 1994.

Ukas dikt fra Mørkt kvadrat

Det er ikke morgen, det er ikke kveld,
det er ikke dag, det er ikke natt,
det er ikke sommer, det er ikke høst,
det er ikke vinter og det er ikke vår,
men vinden blåser i trærne og trærne
lar seg rive med. Trærne lar seg rive med

Les også

Et nydelig kjærlighetsdikt

Ukas dikt: Å ELSKEDE av Tone Hødnebø

Klikk her for å se mer informasjon om Poesifest på Facebook.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *