Bestselgende forfatter i pocket

Har du lest ut Månesøsteren? Gå løs på Lori Nelson Spielman

Lori Nelson SpielmanLori Nelson Spielman
I sin tredje bok, Bortenfor stjernene, skriver Lori Nelson Spielmans troverdig og oppløftende om å takle sorg og skyldfølelse. Spielman har tidligere hatt stor suksess med En liste for livet og Tilgi meg.

Hun debuterte med et brak med En liste for livet, og har siden rørt både lesere og anmeldere med bøkene sine. Liker du Jojo Moyes vil du elske Lori Nelson Spielman.

Først kom En liste for livet, deretter Tilgi meg, og nå er endelig Bortenfor stjernene her. Historiene til Lori Nelson Spielman fanger opp følelser og utfordringer som er felles for de fleste av oss, og ikler dem en vakker og klok fortelling som får oss til å forstå både oss selv og verden rundt oss bedre.

«Gjennom alle romanene sine viser hun oss at det aldri er for sent, at vi aldri må gi opp selv når det ser som mørkest ut. Hun gir oss livsvisdom i romanform. Bøkene hennes er perfekte for alle som liker Jojo Moyes,» sier redaktør Jorid Mathiassen.

Mor og datter

Felles for alle Spielmans bøker er at de handler om mor-datterforhold. Selv tror hun det henger sammen med at hun har et nært forhold til sin egen mor, og alltid har ønsket seg en datter.

«Forholdet mellom mor og barn er så grunnleggende, og særlig mor/datter-relasjonen kan være både kompleks og konfliktfylt. En mors oppgave er å gi næring, men også å veilede, og – til slutt – å gi slipp. Når en av disse oppgavene er i ubalanse, blir det vanskelig. Forventninger og håp kan bli ødeleggende når morens mål ikke samsvarer med datterens. Og dette er selvsagt godt drivstoff når man skal fortelle historier,» sier Lori Nelson Spielman.

Lori Nelson Spielman
Kjøp Bortenfor stjernene på Cappelendamm.no

Bortenfor stjernene

I hennes siste bok møter vi Erika, som har alt: en lysende karriere som eiendomsmegler og to vakre døtre. Livet leker helt til datteren Kristen omkommer i en togulykke. Erika sliter med skyldfølelse, for det var meningen at hun skulle kjøre begge døtrene til college den dagen. I stedet prioriterte hun en viktig kunde.

Så får Erika en mystisk e-post: «Finn den biten som mangler». Setningen er hentet fra en sitatbok hun i sin tid laget til hver av døtrene og som inneholder kloke ord fra hennes egen mor og bestemor. Kan det være at beskjeden kommer fra Kristen, og at hun likevel overlevde togulykken?

Lori Nelson Spielman
Kjøpt Tilgi meg i pocket på Cappelendamm.no

Tilgi meg

«En bok som går rett til hjertet,» skrev Morgenpost am Sonntag da boka kom ut i Tyskland. I Tilgi meg møter vi talkshow-vertinnen Hannah Farr, som har fått brev fra en gammel klassevenninne som mobbet henne i flere år. Nå ber hun om tilgivelse. Det følger to steiner med brevet, og en oppfordring. Den ene steinen skal hun returnere, for å vise at hun har tilgitt. Den andre skal hun gi til en hun selv ønsker å be om tilgivelse.

Lori Nelson Spielman
Kjøp En liste for livet i pocket på Cappelendamm.no

En liste for livet

Den første boka til Spielman tok verden med storm da den kom i 2016. Brett har for lengst glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet: «lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus» osv.

Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun fyken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen.

Brett, som er knust av sorg, kan ikke forstå hvorfor moren har gjort dette mot henne. Dessuten er det ikke alle punktene som lar seg fullføre. Hvordan skal hun for eksempel klare å etablere et forhold til faren sin, som døde for flere år siden? Og hvorfor har ikke moren strøket over «finne kjærligheten»?

 

Maja Hattvang
Legg inn kommentar
  1. DAG ANDERSSON:

    GLEDER MEG TIL BRITT KARIN LARSENS NY BOK» BERØRINGEN» HUN ER MIN FAVORITTFORFATTER!

    25. januar 2019 kl 15:42

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *