Legg bort påskekrimmen

Ha en perfekt feelgood-påske med disse syv deilige vårnyhetene

Stabel med bøker til venstre. En kaffekopp og en åpen bok på et bord vet et vindu.Stabel med bøker til venstre. En kaffekopp og en åpen bok på et bord vet et vindu.
Selv om flere sverger til krim i påsken, er det noen av oss som foretrekker å drømme oss bort i drama og kjærlighet. (Foto: Freestocks.org)

Fortrolige historier om kjærlighet og tap som er garantert å berøre hjertestrengene dine denne påsken hvis du er ute etter en feelgood påske og ikke (bare) blodig alvor

Etter oss er en gjenkjennelig historie med personer man blir glad i.. For lesere av Jojo Moyes, Siri Østlie, Anne Ch. Østby. Les mer om Etter oss på cappelendamm.no

Etter oss er en sart og varm roman om vennskap, kjærlighet og meningen med livet.

Etter oss — Gunn Marit Nisja

Fire venninner. Et år på folkehøyskole. De skulle være venner for livet. Året er 1967. Fire jenter drar hver til sitt etter et spennende og omveltende år på Lundavang Folkehøgskole. Førti år senere sitter Ingrid igjen alene etter at mannen Arvid brått har gått bort. Selv om mange år har gått, tar hun mot til seg og ringer en av sine gamle venninner. Snart vekkes både kjærlighet og konflikter til live. Kanskje er det ikke for sent for dem likevel …

En stemningsfull fortelling – sart, varm og morsom.

Les også

Gunn Marit Nisja om romanen Etter oss: – Hendelser og følelser kan ligge begravet i lang tid

En bok om voksen kjærlighet og nye sjanser.

Møt meg på museet Anne Youngson

«En tankefull og øm fortelling om glemt lidenskap, anger, kjærlighet, sorg og ensomhet […] Youngsons debut gir håp for forandring med sin varsomme utforskning av hva det vil si å ha et levd et fullt liv.» The Guardian. Les mer om Møt meg på museet på cappelendamm.no
Når Tina Hopgood skriver et brev til en mann hun aldri har møtt, forventer hun ikke et svar. Når Anders Larsen, kurator på Silkeborg museum, svarer, regner heller ikke han med å få brev tilbake. De leter begge etter noe, men de vet det ikke selv ennå.

Anders har nettopp mistet kona, og har ikke lenger håp eller drømmer om fremtiden. Tina er fanget i et ekteskap hun ikke kan huske at hun noensinne valgte.

Langsomt blomstrer korrespondansen mellom dem, etter hvert som de avdekker for hverandre hvem de er. De forteller hverandre om gleder, frykt og oppdagelser.

Men plutselig opphører Tinas brev, og Anders blir dypt fortvilet. Kan deres uventede vennskap overleve?

«Øm, klok og rørende – Møt meg på museet er en roman å glede seg over.» – John Boyne

Les også

Legg bort påskekrimmen

Påsketips: syv herlige feelgoodromaner i pocket

Noen ganger kan bristen i hjertet ditt bli reparert på uventede måter.

Der lyset slippes innLucy Dillon

«Livsbekreftende, morsom og autentisk, Lucy Dillons fortelling pygger til et perfekt emosjonelt klimaks som får deg til å strekke deg etter lommetørklet.»
Sunday Express. Les mer om Der lyset slipper inn på cappelendamm.no

Lorna har fått lære at mot er noe du tar på deg på samme måte som rød leppestift. Akkurat nå, med nøklene til Longhamptons kunstgalleri i hånden, føler Lorna seg omtrent like modig som den engstelige dachsen som skjelver ved føttene hennes. Og Longhampton er ikke akkurat noen ny start. Det var her familien hennes gikk i oppløsning, her hennes usikkerhet slo rot og her hennes kompliserte kjærlighetshistorie begynte.

Men etter hvert som Lorna – og den lille hunden – åpner opp for nye og gamle venner, konfronterer harde sannheter og nye muligheter, begynner overraskende ting å skje rundt galleriet, noe så inspirerende at Lorna overhodet ikke kunne ha forestilt seg lyset det slipper inn i hennes verden.

Der lyset slipper inn er en livsbejaende roman som får deg til å se på livet ditt med nye øyne.

“Bittersøt og rørende.” – Jojo Moyes

En storslått familiesaga fra revolusjonens tid på Cuba.

Neste år i HavannaChanel Cleeton

«Neste år i Havanna er en dyptpløyende familiesaga om kjærlighet, håp og forsakelse, og om hva det betyr å være cubaner, uansett hvor man ble født. Cleeton gjør en utmerket jobb med å gi liv til både fortiden og nåtiden.» Historical Novels Review. Les mer om Neste år i Havanna på cappelendamm.no

Havanna 1959: Nitten år gamle Elisa Perez er datter av en «sukkerbaron» og tilhører dermed sosieteten på Cuba. Det innebærer at hun i stor grad er skjermet for landets voksende politiske opprør. Helt til hun innleder et hemmelig kjærlighetsforhold til en lidenskapelig revolusjonær.

Miami 2017: Marisol Ferrera vokste opp med de romantiske fortellingene om Cuba fra bestemoren Elisa, som ble tvunget til å flykte fra øya sammen med familien under revolusjonen. Elisas siste ønske var at Marisol skulle strø asken hennes i det landet hun var født.

Når Marisol kommer til Havanna, opplever hun de store kontrastene i det vakre, men politisk ustabile landet. Og etter hvert som stadig mer av familiens historie kommer for en dag, forstår hun hva mot og tapperhet virkelig betyr.

«Neste år i Havanna minner oss på at selv om kjærligheten er komplisert og til tider trist, er den alltid verdt å kjempe for.» NPR (National Public Radio)

En kjærlighetserklæring til nye begynnelser

«Nina George har skrevet en storartet roman. En øm, varm og livsklok bok som man ikke vil skal ta slutt.» Hamburger Abendblatt. Les mer om Den lille bistroen i Bretagne på cappelendamm.no

Den lille bistroen i Bretagne — Nina George

Marianne er godt voksen og vil ut av sitt kjærlighetsløse ekteskap. På en tur til Paris kaster hun seg i Seinen, men blir berget av en forbipasserende. Mens hun er på sykehuset og forsøker å komme til hektene, får hun se et maleri av en idyllisk havneby. Dette blir inspirasjonen som gjør at hun bestemmer seg for å legge ut på et siste eventyr.

Vel fremme i Bretagne blir hun venn med et knippe fargerike personer som møtes på en bistro ved vannkanten. Omgitt av deilig mat, musikk og latter, oppdager Marianne en ny side ved seg selv; lidenskapelig, bekymringsløs og sterk – helt til fortiden innhenter henne.

 «En fortelling full av håp og visdom, en historie om at det aldri er for sent å leve.»

En vakker fortelling om vennskap, mot og samhold – som passer for både bokelskerne og de håndarbeidsglade.

 

Omslag "minnetepppet"
«Dette er en bok som strutter av ømhet og omsorg. Den inneholder sorg og smerte, men også kjærlighet og empati. Nyt teen din i selskap med disse inspirerende kvinnene og bli en del av fortellingen deres» swirlandthread.com. Les mer om Minneteppet på cappelendamm.no

Minneteppet — Ann O’Loughlin

 

Connie Carter har mistet alt og alle hun holdt kjær. Når hun forlater hjemmet sitt i New York og flytter til et forfallent herskapshus i Irland, håper hun å finne svar på hvorfor ektemannen gjorde det grusomme han gjorde. Og hvorfor pløyde han alle pengene deres inn i det falleferdige Ludlow Hall før han døde – uten å fortelle henne det?

I begynnelsen forsøker Connie å unngå landsbyboerne, helt til hun blir presentert for Ludlow-fruene, en syforening som trenger et fast sted å møtes. Når Ludlow-fruene syr minnetepper for å huske dem de har elsket og mistet, kommer også hemmelighetene fra fortiden til overflaten.

Spenning og feelgood side om side i en bok som får deg til å lengte hjem

Alle som liker Jojo Moyes vil elske Lori Nelson Spielman.

Bortenfor stjernene — Lori Nelson Spielman

«Etter at du har lest denne boken, virker verden vakrere og mindre trist.» Stern. Les mer om Bortenfor stjernene på cappelendamm.no

Eiendomsmegleren Erika har alt: en lysende karriere og to vakre døtre. Livet leker helt til datteren Kristen omkommer i en togulykke. Erika sliter med skyldfølelse, for det var meningen at hun skulle kjøre begge døtrene til college den dagen. I stedet prioriterte hun en viktig kunde.

Så får Erika en mystisk e-post: «Finn den biten som mangler». Setningen er hentet fra en sitatbok hun i sin tid laget til hver av døtrene og som inneholder kloke ord fra hennes egen mor og bestemor. Kan det være at beskjeden kommer fra Kristen, og at hun likevel overlevde togulykken?

Troverdig og oppløftende om å takle sorg og skyldfølelse